wat
stichting 6kmperuur10mdiep
6kmperuur10mdiep@gmail.com
facebook.com/6kmperuur10mdiep

Hoe snel de wereld ook lijkt te gaan, dromen, verhalen en ideeën worden niet sneller overgedragen dan het tempo van een geoefend wandelaar. Dit geldt zeker ook voor de verhalen die we kunst noemen. Die verhalen bewegen zich bovendien niet alleen langs het aardoppervlak, maar ook haaks daarop, de verdieping zoekend. Daarom gaan wij 6km/uur en 10 m diep.

Het kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep is begin 2011 opgericht door beeldend kunstenaars die in de drie noordelijke provincies werkzaam zijn. We vertegenwoordigen diverse hedendaagse kunstdisciplines, waaronder schilderen, tekenen, fotograferen, beeldhouwen, film-, installatie- en geluidskunst.

Veelzijdigheid en diversiteit kenmerkt ons collectief. Wat ons bindt is de doelstelling om met onze kunst naar buiten te treden en om onderling ervaringen met betrekking tot het kunstenaarschap te delen. We nemen regelmatig deel aan (groeps)exposities en kunstmanifestaties in de regio. Op beeldend, inhoudelijk en ondernemend vlak houden we elkaar scherp door middel van onze kenniscafé's, werkbesprekingen en theoriebijeenkomsten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het collectief via ons emailadres 6kmperuur10mdiep@gmail.com. We hopen u graag bij één van onze exposities te ontmoeten!